Ansvarlighed

FSC/PEFC-certificerede

Helt grundlæggende for Hornbaek er der et ønske og en vilje til at opføre sig samfundsmæssigt og menneskeligt på en ordentlig og forsvarlig måde. Som storforbruger af træ betyder det, at Hornbaek stiller store krav til hvilket træ, der købes ind. For at sikre, at det træ vi anvender i produktionen stammer fra ansvarlig skovdrift og at slutbrugeren har dokumentation for det, er vi både FSC® og PEFC™ certificerede. Certificeret træ er nemlig en sikkerhed for, at træet kommer fra skove, der bliver drevet med respekt for mennesker og natur.

Som sporbarhedscertificeret virksomhed kan vi give garanti for, at der er et system, der kontrollerer træets oprindelse og sikrer træets bæredygtighed.

Træ er et rent naturmateriale, er fornybar ressource, og så bidrager det positivt til CO2-regnskabet. Træ bidrager positivt, fordi det reducerer udledningen af CO2 og samtidigt både fjerner og binder CO2 fra atmosfæren. Træ er altså et bæredygtigt materiale.

 
Læs mere

Indeklimamærket

Træ er grundlæggende det mest bæredygtige byggemateriale. Men er det også et materiale, der bidrager til et bedre indeklima i såvel produktions- som brugsfaserne? Vi har undersøgt hvordan det forholder sig med vores trælister, og har fået dem testet for afgasning af kemiske stoffer. Testen var positiv, og for det har vi opnået Indeklimamærket.

En stor del af vores trælister er hvidmalede fyrretræslister. Vi tog på et tidligt tidspunkt en beslutning om, at anvende vandbaseret maling i produktionen af disse. Det sker af hensyn til både miljø og sundhed. Der er en stor og entydig miljømæssig gevinst ved vandbaseret maling. På samme måde er der også en sundhedsmæssig gevinst – både for medarbejderne i produktionen, men også for slutbrugerne i de hjem hvor listerne anvendes.

 
Læs mere

Bæredygtige byggerier

Bæredygtige byggerier er i voldsom vækst. Det gælder bl.a. Svanemærkede byggerier og byggerier der er DGNB-certificerede. Begge disse standarder stiller krav til anvendelse af bæredygtige byggematerialer, hvilket vi kan tilbyde med vores certificerede produkter.

 

 
Læs mere

Byggeriets miljøpris

Vi er glade for og stolte over, at vi er nominerede til at modtage Byggeriets Miljøpris.

 
Læs mere

VI ER HER
FOR AT HJÆLPE

Ring på Tlf: (+45) 86 43 41 55.
Send os en mail på: hornbaek@hornbaek.com

Vi forhandler vores produkter gennem tømmerhandlere og byggemarkeder