Bæredygtigt træ er certificeret træ

Hornbaek har en lang tradition for at købe ansvarligt produceret træ. Derfor er det også helt naturligt for os at være både PEFC og FSC certificerede. Disse to certificeringer er de største og mest anerkendte certificeringsordninger for bæredygtigt træ.

 

Vores certificeringer dokumenterer samtidigt også vores produkters lovlighed iht. EUTR-forordningen, også kaldet EU Tømmerforordning. Ordningen stiller krav om, at alt træ i EU skal være lovligt fældet, og omfatter både træ og træprodukter som importeres til og fremstilles i EU.

Hornbaek er sporbarhedscertificeret, eller CoC-certificeret, som det også kaldes. Det betyder, at vi som producenter

indgår i et kontrolsystem, der sikrer at træets oprindelse kan spores hele vejen fra skov til produktion og til den færdige vare. Det er vores og vores kunders sikkerhed for, at der kun

anvendes træ fra ansvarligt drevne skovbrug og kontrollerede kilder.

Sporbarhedscertificering er dokumenterbar bæredygtighed.

FSC har lavet en analyse af, hvordan FSC understøtter mindst 14 af FN’s 17 verdensmål. Se mere om dette på FSCs hjemmeside ”FSC – together we are FSC” 

FSC-certificeret

Vores FSC-certificerede produkter giver os sikkerhed for, at det træ vi bruger stammer fra skove, der drives bæredygtigt og fra andre kontrollerede kilder.

Når man vælger FSC, er man med til at sikre naturen og de sociale forhold i de skove, som træet kommer fra.

Ved at vælge FSC giver du din støtte til de skovejere, der har valgt at drive skoven med respekt for mennesker og natur.

Se efter vores FSC® certificerede produkter

Link til certifikat

PEFC-certificeret

PEFC er med til at skabe en fremtid, hvor der tages hensyn til dyre- og planteliv og biodiversiteten, og at man som forbruger altid har adgang til produkter, der er lavet af træ fra

bæredygtige skove.

I Hornbaek køber vi primært PEFC-certificeret fyrretræ fra skandinaviske og nordeuropæiske skove.

Se efter vores PEFC certificerede produkter

Link til certifikat