Bæredygtigt byggeri

Bæredygtige byggerier er i voldsom vækst. Det gælder bl.a. Svanemærkede byggerier og byggerier der er DGNB-certificerede. Begge disse standarder stiller krav til anvendelse af bæredygtige byggematerialer, hvilket vi kan tilbyde med vores certificerede produkter.

Et Svanemærket byggeri er godt for både sundhed, miljø og økonomi. Det lever op til skrappe krav i hele byggeriets livscyklus og er bl.a. kendetegnet ved et lavt energiforbrug inkl. præmiering for brug af vedvarende energi og et godt indeklima ved hjælp af krav til bl.a. dagslys, ventilation og fugtsikring. Det lever op til skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer i både byggematerialer og kemiske produkter og til strenge krav til bæredygtigt certificeret træ. Et svanemærket byggeri bliver gennemgået af en uvildig tredjepart i både byggeproces og det færdige byggeri.

Læs mere om Svanemærket her

Nogle af vores produkter er oprettet i Nordisk Miljømærknings byggevaredatabase. Find ud af hvilke på de enkelte produktsider, eller kontakt os for nærmere information.

DGNB-Byggeri

Når man anvender certificeret træ, er det godkendt i DGNB-byggerier.

Green Building Council Denmark har valgt den tyske DGNB-certificering, som det mest hensigtsmæssige system til vurdering af bygningers bæredygtighed i Danmark.

DGNB bygger på en helhedsorienteret forståelse af bæredygtighed. Det betyder, at man med DGNB ikke blot evaluerer et byggeri eller et byområde ud fra, fx hvor miljømæssigt bæredygtigt det er, men også ud fra, hvor socialt og økonomisk bæredygtigt det er.

Grundtanken i DGNB er, at et byggeri eller byområde kun er levedygtigt på lang sigt, hvis disse tre parametre er bæredygtige hver især.

Læs mere om DGNB her