Hornbaek leverandør til verdens (måske) mest bæredygtige villa

Lidt syd for Grenå har en familie nu i flere år været i gang med at bygge et nyt hus bygget efter de skrappeste krav til bæredygtighed. Hornbaek har leveret både trælister og træbordplader, og vi er glade for at vi kunne bidrage til et projekt, der ikke blot skal være rammen for en familie i Grenå, men som også skal fungere som inspiration for andre der vil bygge bæredygtigt. Huset går under navnet Villa Grenaa.

Læs endnu mere herunder ⬇︎

 

 

Bæredygtigt træ er et af fundamenterne

Villa Grenaa forventes at opnå hele 2 certificeringer, så det bliver både PEFC-certificeret og DGNB-certificeret (som minimum en Guld Certificering og muligvis en Platin Certificering). Når det drejer sig om træ i byggeriet, så har det været afgørende at bruge certificeret træ. Her kommer Hornbaek ind i billedet.

Hornbaek har leveret FSC®-certificerede hvidmalede fodlister og gerigter, samt massive egetræsbordplader. Certificeringen sikrer, at træet stammer fra bæredygtigt skovbrug.

 

 

Indeklima uden farlig kemi

Men det er ikke kun oprindelsen af træet der har været fokus på i byggeriet. Træet er også blevet tryktestet for afdampning af farlig kemi. Et sundt indeklimaet er nemlig et af DGNB-certificeringskravene.

”Hornbaeks hvide trælister er malet med vandbaseret maling, og er testet i laboratorium i forhold til afdampning af farlig kemi. På baggrund af disse tests har vi opnået Indeklimamærket. Derfor havde vi også ro i maven, da listerne skulle testes til brug i Villa Grenaa”, forklarer Dorthe Kidmose Mølby, Certificeringsansvarlig. Hun fortsætter, ”Bordpladerne har vi ikke testet, men der har vi til gengæld så høje krav til den olie der bruges til grundoliering af pladerne, at de kan bruges til madlavning i køkkenet selv med direkte kontakt til fødevarer”.

 

 

Bordplader i køkken, badeværelser og entre

Til åbning af Villa Grenaa havde vi fornøjelsen af at se det færdige hus. Bygherre har smagfuldt brugt egetræsplader i hele huset fra køkken til badeværelser og entre.

 

 

 

 

Hvidmalede fodlister og gerigter

I hele huset er der brugt hvidmalede trælister. De laver en fin afgrænsning mellem de hvide vægge og de smukke trægulve. Væggene er malet med lermaling for at undgå plast. Det giver væggene et lettere rustikt udseende, mens listerne laver en skarp og klar afslutning mod gulvene. Udover det visuelle, så sikrer listerne også en optimal isolering af huset.

 

 

Vi støtter en fremtid med bæredygtige huse med sundt indeklima

Bæredygtighed fylder meget i Danmark i dag, men endnu ikke så meget i privat boligbyggeri. Men Villa Grenaa er beviset for, at det er muligt. ”I Hornbaek er vi glade for at kunne støtte et projekt som Villa Grenaa. Det er en fornøjelse at opleve hvordan bygherre har bygget et hus, hvor der er brugt bæredygtigt træ fra yderst til inderst. Træ er nemlig et fantastisk og smukt naturmateriale der er godt for indeklimaet, med den rette overfladebehandling. Samtidigt er det også et bæredygtigt materiale når man kigger på CO2-regnskabet, og især når man på samme tid sikrer sig, at træet kommer fra bæredygtigt skovbrug.” slutter Direktør Brian Jepsen.

Se mere om huset her:

https://norddjurs.lokalavisen.dk/nyheder/2020-01-08/-Villa-Grenaa-s%C3%A6tter-ny-standard-for-b%C3%A6redygtighed-7008484.html

https://www.tv2ostjylland.dk/norddjurs/familie-bygger-baeredygtigt-hus-genbruger-vand-bildaek-og-flasker